Milou Knierim inhuren als jonge spreker

Milou Knierim (1993) heeft een missie: zo veel mogelijk jonge vrouwen inspireren om hun droom om een eigen onderneming op te zetten waar te maken, en zo een toekomst creëren met meer jonge vrouwen die onafhankelijk en zelfstandig zijn.

Als jong meisje had Milou Knierim altijd al de droom om een eigen kledingmerk op te zetten. Ze koos toch voor zekerheid, en ging Rechtsgeleerdheid studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Toen de ouders van Milou gingen scheiden, kwam zij erachter dat financieel afhankelijk zijn als vrouw van je partner voor erg veel ellende kan zorgen op het moment dat je relatie op de klippen loopt. Zij was daarom ook vastbesloten om een onafhankelijke en financieel zelfstandige vrouw te worden die altijd voor zichzelf en voor haar gezin zou kunnen zorgen. En wel door advocaat te worden.

Toen Milou erachter kwam dat zij niet gelukkig ging worden als advocaat, gooide ze het roer drastisch om. Ze koos ervoor om alsnog de droom die ze als jong meisje had achterna te gaan, en samen met mede-Rechten student Sanne een eigen kledingmerk op te zetten. De switch van advocaat-to-be naar ondernemer in de mode werd niet erg positief ontvangen door haar omgeving, die haar vooral probeerde te behoeden voor alle risico's van het ondernemerschap.

Milou Knierim ondervond hoe moeilijk het is om als jonge vrouw je droom achterna te gaan en een eigen onderneming op te zetten. Onze maatschappij is gevormd door de traditionele rolverdeling tussen man en vrouw. Hierbij is er een verschil tussen ons biologisch bepaalde geslacht en onze 'gender role'. Onze gender rol zijn de eigenschappen en verwachtingen die de maatschappij van ons heeft. Ondernemen wordt nog steeds voornamelijk met mannelijke eigenschappen geassocieerd die niet passen bij de 'gender role' van een vrouw, waardoor het moeilijk is om je als vrouw met ondernemerschap te identificeren. Als vrouw wordt je dus tegengehouden om te starten met ondernemen door deze social construct, en als je jong bent speelt gebrek aan ervaring of kennis ook nog mee wat leidt tot nog meer (faal)angst en onzekerheden.  Dit is dan ook de reden dat slechts 30% van alle ondernemers wereldwijd vrouw is.

Om er voor te zorgen dat meer jonge vrouwen voor het ondernemerschap kiezen en hun droom achterna gaan, heeft Milou het Women Entrepreneur College opgezet. Hiermee verbindt, inspireert en leert zij jonge vrouwen meer over ondernemerschap zodat zij zich beter met het ondernemerschap kunnen identificeren en hun ondernemersdroom waar durven maken.

Milou Knierim deelt haar persoonlijke verhaal en ervaring, en wil hiermee zo veel mogelijk jonge vrouwen inspireren en motiveren om ondanks alle barrières, toch voor het ondernemerschap te kiezen en zo een onafhankelijk en financieel zelfstandige vrouw te worden door iets te gaan doen dat ze écht leuk vinden.


Milou Knierim boeken als spreker? Doe een vrijblijvende aanvraag:

Naam: *
E-mailadres: *
Telefoon:
Bericht:*

Onderwerpen: 
Diversiteit en emancipatie
Leiderschap
Vrouwelijke ambitie
Ondernemerschap


Inzetbaar als:
Spreker


Prijsindicatie:
Op aanvraag


Voor boekingen en/of vragen: