Sander Peltenburg inhuren als jonge spreker

Sander Peltenburg

Sander Peltenburg (1991) is mede-oprichter van de Krekerij waarbij hij in 2017 is begonnen met het idee om insecten als proteïne bron van de toekomst voor mensen nu relevant te maken. Met smakelijke producten die passen binnen het Nederlandse dieet op basis van Krekels en Sprinkhanen wil hij een bijdrage leveren aan de eiwittransitie.

Krekels en sprinkhanen hebben significant minder water, voedsel en land nodig om te houden in vergelijking met traditioneel vee. Daarnaast kunnen ze worden gevoed op reststromen die overblijven van primaire productie voor mensen. Daardoor concurreren deze dieren niet met de voedselvoorziening voor de rest van de wereld. Sander kweekt de dieren echter expres niet zelf, aangezien krekels en sprinkhanen op een traditionele boerderij goed gehouden kan worden.

Melkveehouderijen die niet mee kunnen komen hebben met deze dieren een alternatief. Door krekels en sprinkhanen te kweken op die huidige boerderij kunnen ze hun bedrijf behouden en toekomstbestendig worden. Dit is niet alleen een visie voor de toekomst, dit plan voert Sander Peltenburg nu al uit met zo’n nieuwe veehouderij.

In een jaar tijd is de Krekerij gegroeid naar 13 werknemers en hebben de eerste restaurants de krekelburger op het menu gezet. Als jonge spreker vertelt Sander over hoe hij de toekomst ziet van een duurzame circulaire landbouw, de eiwittransitie en hoe je reststromen kan gebruiken voor nieuwe (voedsel) producten. Sander inspireert mensen om zelf ook aan de slag te gaan en na te denken hoe je op een lekkere manier aan de slag kan met een duurzaam dieet met nieuwe soorten eiwitten.


Sander Peltenburg boeken als spreker? Doe een vrijblijvende aanvraag:

Naam: *
E-mailadres: *
Telefoon:
Bericht:*

Onderwerpen: 
Voedseltransitie
Eiwittransitie
Circulaire landbouw
Duurzaam voedsel


Inzetbaar als:
Spreker


Prijsindicatie:
Op aanvraag


Voor boekingen en/of vragen: