Edwin de Jong inhuren als jonge spreker

Edwin de Jong (1992) is een ondernemer pur sang. Zijn fanatisme, discipline en focus hebben er voor gezorgd dat hij op zijn 21e is verkozen tot beste jonge ondernemer van 2013. Dit was vanwege zijn online succes met zijn voormalig bedrijf: fietsuniek.nl

Edwin de Jong begon al vroeg met ondernemen. Op 10-jarige leeftijd verkocht hij sloffen en pantoffels op de Dappermarkt in Amsterdam. Na twee jaar kreeg hij zijn eerste handeltje in telefoonladers, wat al snel uitgroeide tot een partijhandel in van alles en nog wat. Zijn partijen varieerden van kippenhokken tot spijkerbroeken met elastiek in de taille, en van volledige restaurantinterieurs tot voetbaltafels.

Op een dag kocht Edwin een fiets, omdat zijn oude fiets het begeven had. Hij zette de fiets bij wijze van grap op Marktplaats – nieuwsgierig of hij hiermee een leuke marge kon maken. Het bleek een fluitje van een cent. Hij verkocht de fiets binnen no time met dikke winst. Edwin de Jong zag het gat in de markt.

Zijn eerste webwinkel FietsUniek groeide op deze manier uit tot Fietsgroep BV waaronder inmiddels drie webshops vielen en een experience center van 1200 m2. In totaal verkoopt Edwin in die periode online zo’n 20.000 fietsen per jaar. Aantallen waar menig fietsenwinkel jaloers op was.

Edwin de Jong is een expert in het analyseren hoe je online het best je product in de markt kunt zetten. Zijn dag bestaat uit het analyseren van bezoekersaantallen, het aannemen van programmeurs om de big data te organiseren, en het werken met marketeers om de Google Ads zo optimaal mogelijk te laten presteren.

Edwin de Jong besloot zijn bedrijf voor een gedeelte te verkopen in 2017, omdat de omvang te groot werd. Helaas gaf dit een dusdanige negatief effect aan het concept, dat Fietsgroep B.V. midden 2019 failliet is verklaard.

Edwin focust zich momenteel op het geven van lezingen, om andere te enthousiasmeren voor de online markt. En dat terwijl zijn bedrijf failliet is. Edwin de Jong is een voorloper op het gebied van e-commerce die de ontwikkeling heeft doorgemaakt van de fysieke verkoop vanaf de markt naar de online winkel. Het heeft alles te maken met kansen pakken, doorzetten en de juiste keuzes maken. Kies jij voor Edwin de Jong als jouw jonge spreker?


Edwin de Jong boeken als spreker? Doe een vrijblijvende aanvraag:

Naam: *
E-mailadres: *
Telefoon:
Bericht:*

Onderwerpen: 
E-commerce
Ondernemen
Failliesementen


Inzetbaar als:
Spreker


Prijsindicatie:
Op aanvraag


Voor boekingen en/of vragen: